Dobývání dobšických sklípků - 11.července 2020

Jedenáctý ročník letní akce ve sklípcích a uličkách SDV je již minulostí, proběhl za nepříznivého počasí - pršelo, ale s účastí více než 550 platících návštěvníků, což je úspěch. Děkujeme všem za účast na druhé akci spolku v tomto "koronavirovém" roce a doufáme, že zejména zimní akce bude realizovatelná v nezměněném formátu. V tuto chvíli začíná sklizeň hroznů a zdá se, že ročník 2020 se zařadí mezi úspěšné.

Příští akce, daleko komornější, je svěcení mladých vín, které se každoročně koná v nejbližší pátek (13.11.) ke dni Sv. Martina (11.11.). Máte tak jedinečnečnou možnost se seznámit převážně s nehotovými víny, která již naznačují jejich budoucí potenciál. Přirozeně můžete v tuto dobu navštívit svého oblíbeného vinaře, dozvědět se a přechutnat více vzorků a případně doplnit své zásoby.

Letošní ročník se rýsuje, po sobě jdoucích od roku 2015 velmi dobrých, svým potenciálem velmi nadějně. V těchto dnech se rozhoduje o plísňových chorobách a pak je jen přáním suchý podzim, se střídajícími teplotami dne a noci. Držte nám palce.

Ještě jednou děkujeme za Vaši přízeň a na viděnou opět v Dobšicích

Členové Spolku dobšických vinařů



Pro připomenutí:

Nabídka vín a mapka Dobývání 2020 >>>

Dobývání dobšických sklípků 2020Vína - seznam Dobývání...2020Mapka Dobývání...2020

(foto Standa Nováček - děkujeme)


Obsah sekce Akce spolku