2. Dobšické vinobraní - 12.10.2024 je za námi

Vážení přátelé,

druhý ročník Dobšického vinobraní proběhl v sobotu 12. října 2024 za velmi příjemného počasí, s návštěvností 412 platících účastníků.

Atraktivitu této akce podpořil společný průvod dobšických vinařů a družiny spolku Přátel hroznové kozy, který připomenul obnovené tradice našich předků. U každého otevřeného stanoviště proběhlo krátké přechutnání vína doplněné vtipným ohodnocením ukončení letošní sklizně a obdarováním vinařů drobnou pozorností.

Akce vinobraní se zúčastnilo 18 vinařů spolku dle níže aktualizované mapky s kontaktními a informačními údaji. Na mnoha místech zněla hudba a probíhal prodej kulinářských specialit doplňující degustaci moštů, burčáků a vín v celé pestrosti nabídek jednotlivých členů spolku. Dle ohlasu přítomných návštěvníků byla spokojenost s tím jak akce probíhala, mnohde do pozdních nočních hodin. Následující den dopoledne byl vidět zájem o zakoupení vín u jednotlivých vinařů.

Za vše Vám velmi děkujeme a ať se Vám u nás líbí na příští akci, kterou může být svěcení mladých vín, případně únorovém Putování po dobšických sklípcích.

Členové Spolku dobšických vinařů



Děkujeme Standovi Nováčkovi za skvěle fotografie a odkaz na článek ve Znojemském deníku, obsahující i krátké video z této úspěšné vinařské akce.

II. Dobšické vinobraní na Znojemském deníku


Infoleták pro II. Dobšické vinobraní 2024 >>>

2. Dobšické vinobrsní





Obsah sekce Akce spolku